2011. július 27., szerda

Márton László: Iskolája az emberi szívnek - Jelenlegi ára: 1 585 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Iskolája az emberi szívnekA könyv listaára: 1667 Ft. Leírás:
Az ízléses kialakítású antológia a szabadkőműves irodalomból nyújt ízelítőt. Az időrendet követő összeállítás a szerkesztő, Márton László bevezetője után a 14-15. század fordulóján keletkezett híres Regius kézirat legfontosabb részével, a kőművesek magaviseletét szabályozó, tizenöt, rímes alexandrinusokba szedett cikkelyből álló és a modern szabadkőműves alkotmány alapját képező ún. Ősi kötelmekkel kezdődik. Ezt követően olyan neves szabadkőműves szerzők írásai, szövegrészletei sorakoznak, akik a mozgalom céljait, szellemiségét vagy hétköznapjait foglalták versbe, illetőleg prózába, fogalmazták meg levélben vagy drámában a 18. századtól, azaz a modern, szimbolikus szabadkőművesség megszületésétől kezdve egészen máig (a gyűjteményből sajnos kimaradtak az olasz, spanyol, illetve latin-amerikai szerzők): Voltaire, Robert Burns, Goethe, Emanuel Schikaneder (mellette Mozart, tőlük a szabadkőműves opera, A varázsfuvola részlete olvasható), Claude Joseph Rouget de Lisle (szintén közös fejezetben Verseghyvel, nevük alatt A marsziliai ének áll), Lessing, Casanova, Tolsztoj, Nerval, Kazantzakisz, Kipling, Sir Arthur Conan Doyle, illetve a kortárs francia író, Jean Verdun. Az itthon többször betiltott mozgalom magyar irodalmát elsősorban a felvilágosodás kora, illetve a múlt századforduló jeles alkotói képviselik, Bárótzi, Kazinczy, Batsányi, Pálóczi Horváth Ádám, Kármán József, illetve Ady, Karinthy, Dutka Ákos, Kosztolányi, Móra, Benedek Elek és Benedek Marcell, illetve Kassák Lajos, de olvasható még a gyűjteményben két kortárs alkotó, Zalán Tibor és Petőcz András egy-egy írása is. Az egyes fejezetekhez az összeállító írt egy-egy oldalas életrajzot, melyek kiegészülnek Zsák Árpád illusztrációival. A mozgalom lényegét a szépirodalom speciális eszközeivel érzékeltető kiadványt érdemes minden nagyobb könyvtárba beszerezni, tekintettel a téma iránt újabban megnövekedett érdeklődésre. ISBN: 978-963-88239-2-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 585 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 04:32
. Márton László: Iskolája az emberi szívnek - Jelenlegi ára: 1 585 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése